چای,خواص چای,نوشیدن چای,کشت چای,دم کردن چای,انواع چای
در هنگام خستگی اولین چیزی که دوست داریم بخوریم معولا یک فنجان چای داغ است.بهتر است بدانید 4 هزار سال پیش گیاه چای در چین کشت میشد و دمکرده آن برای رفع خستگی مصرف می شده است، آشنایی ایرانیان با این گیاه و کشت آن نیز به زمان مظفرالدین شاه قاجار برمیگردد که چندین هزار نهال چای توسط کاشفالسلطنه از کشور هند به ایران آورده شد و از آن تاریخ تا به امروز «چای» به عنوان پرمصرفترین نوشیدنی (البته پس از آب) در کشور شناخته شده است و اغلب در تمام مراسم از این نوشیدنی استفاده می گردد
جالب است بدانید مطالعات نشان میدهد سه نوع چای اصلی سیاه، الانگ و سبز شناخته شدهاند که از میان آنها چای سیاه بیشترین نوع تجاری و چای سبز، پرخاصیتترین می باشد.قابل ذکر است که چای سبز و سیاه هر دو از گیاه واحدی به دست میآیند ولی برای تهیه چای سبز، برگهای آن بخار داده میشود و سپس گرد و خشک میگردند ولی در روش ساخت چای سیاه، برگها، خشک و تخمیر شده و در بعضی موارد مواد شیمیایی نیز به آن افزوده میگردد (یعنی فرایند بیشتری روی آن صورت میگیرد) و چای الانگ که به رنگ قرمز یا زرد است با تخمیر نسبی این گیاه به دست میآید.
خواص چای را بشناسید
در واقع چای سبز و سیاه هر دو دارای رنگدانههایی است که اثر کاهش ابتلا به سرطان مختلف در آنها دیده میشود و زمانی که چای با غلظت مناسب دم بکشد، تنها نیمی از کافئین یک فنجان قهوه را خواهد داشت.گفتنی است که چای اغلب موجب کاهش چربیهای خون میشود و عملکرد کلیه را در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه بهبود میبخشد و اثرات ضدمیکروبی آن از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان جلوگیری به عمل میآورد و در کاهش خطر بیماری قلبی ارتباط مثبت و قوی دارد، ولی عقید بر این است که قبل و بعد از دریافت فرآوردههای آهن و در شیرخواران نباید از چای سبز استفاده کرد.
در واقع چای دارای مقادیر کمی سدیم و مقدار زیادی پتاسیم است و از آنجا که بیماران مبتلا به عارضه کلیوی بایستی از مصرف محدود پتاسیم برخوردار باشند، باید به این مساله توجه ویژهای داشته باشند، همچنین امکان دارد انواع چای باعث تحریک بروز آسم در افراد حساس شود.
انواع چای و دمنوش را بشناسید.
واقعیت این است که چای از گیاهانی است که میتوان دمکرده آن را نوشید، گیاهان فراوان دیگری نیز هستند که میتوانند در کنار چای مصرف شوند و حتی بعضی از مراجع پزشکی برای آنها فوایدی را ذکر کردهاند که دستور دم کردن این گیاهان کم و بیش همانند دستور چای است و حتی بعضی از آنها به صورت کیسهای (Tea bag) در بازار به فروش مس ریند، در زیر به بعضی از این چایها اشاره می گردد.
چای زنجبیل، چای مخصوص زمستان
گفتنی است که زنجبیل از قدیم الایام مورد مصرف مردم ایران، هند و چین بوده است و امروزه به عنوان گیاهی دوستداشتنی مصرف میگردد زنجبیل تازه، شربت و چای آن در بدن تولید گرما میکند و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را به صورت عرق از بدن خارج می کند در واقع استفاده از چای زنجبیل هضم را آسان و اثرات سودمندی را در برطرف کردن تهوع خواهد داشت و نیز به عنوان درمانی سنتی برای سرماخوردگی، گلودرد و آنفلوآنزا کاربرد دارد و بهتر است برای رفع تندی این چای از برگ نعناع آسیاب شده در این چای استفاده گردد.
چای بهلیمو، مقوی معده می باشد
بهتر است بدانید بهلیمو (وربن) برگ معطری است که مانند چای دم میشود و اثر مقوی روی معده دارد و برای دردهای عصبی و پایین آوردن درجه حرارت بدن در بیماریها بسیار مفید است.
چای بهار نارنج
بهتر است بدانید دمکرده بهار نارنج تازه یا خشک نوشیدنی معطری است که اطبای قدیم آن را برای قلب مفید میدانستند. این گیاه معطر به صورت دمکرده و به عنوان داروی ضدتشنج در بیماریهای عصبی همانند هیستری، ضعف اعصاب و رفع سکسکه به کار میرود و خوابآور، اشتهاآور و رفع تپش قلب است به همین دلیل مصرف عرق و چای آن به افرادی که دچار بیماریهای اعصاب یا قلبیاند مفید می باشد و توصیه می شود.
چای نعناع را خانمها بنوشند
چای نعناع یکی از پرطرفدارترین دمنوشهایی است که به دلیل طعم و مزه نشاط آورش مورد توجه قرار گرفته است .
تحقیقات جدید پژوهشگران بیانگر این مسئله است که دمکرده این گیاه میتواند تاثیر فراوانی در کاهش رشد موهای زاید زنان داشته باشد و این در حالی است که این چای میتواند میل جنسی را در مردان کاهش دهد.
چای دارچین
واقعیت این است که شما میتوانید با نوشیدن یک فنجان چای دارچین تب را به سرعت پایین آورده همچنین دارچین بهترین دارو برای دردهای عضلانی است و برای رفع درد به کار میرود اثر آن آرامکننده و نشاطبخش است و باعث گشوده شدن رگها میشود و در گردش خون اثری مثبت دارد و بدن را در مقابل امراض مصون نگه میدارد و میتوان گفت اثر پنیسیلین و آنتیبیوتیک را داراست، پس پیشنهاد میشود اگر سرما خوردید یا ضعف شدید داشتید، مصرف یک فنجان چای دارچین را در روز فراموش نکنید پس اگر چای معمولی نیز مینوشید آن را با یک قطعه پوست دارچین به هم زنید تا طعم چایتان را بهتر کنید.
اگر مبتلا به سوء هاضمه هستید از مصرف کافئین که در قهوه، چای و نوشابه های گازدار وجود دارد کمتر استفاده نمایید.
نوشیدن زیاد چای می تواند موجب بد رنگ شدن دندان شود
کسانی که در چای از زنجبیل استفاده می کنند درد مفصل کمتری احساس مس کنند
چای پیاز؛ داروی سرفه
چای پیاز سرفه را درمان می کند و گلو درد را تسکین می بخشد
مواد لازم:
آب :۳ لیتر
پیاز :۱ کیلو
عسل: یک قاشق غذاخوری
آبلیموی تازه : کمی
روش تهیه:
پیازها را شسته و تمیز می کنیم و به چهار
قطعه برش می زنیم. قطعات را در یک کاسه ریخته، آب می ریزیم و در حرارت قرار
می دهیم تا زمانی که نیمی از آب آن تبخیر شود. سپس می گذاریم خنک شود. بر
روی ۵۰ میلی لیتر از مایع حاصل یک قاشق عسل و کمی آبلیموی تازه می ریزیم.
معمولاً علائم سرفه بعد از دو بار خوردن کاهش می یابد.
به جای اینکه برای کسب انرژی به مصرف بیش از اندازه ی قهوه رو بیاورید بهتر است صبح ها به چای چند قطره روغن سیاه دانه، کمی عسل و چند پر نعناع اضافه کنید
چای سبز و چای سیاه و سفید، موجب بهبود اگزما میشود
اگر اضطراب دارید و می خواهید آن را کاهش دهید مصرف محصولات حاوی کافئین همچون قهوه، چای، نوشابه، شکلات و … را کاهش داده و نخورید
نوشیدن چای برای نقرس مفید است
هل را همه می شناسیم طعم چای با هل همیشه عالی است.
در مطلب ورم معده می خوانیم که جالب است بدانید که خوراکی های دارای خاصیت ترمیم زخم های گوارشی مانند: موز سبز، کلم ها، شنبلیله، دانه ها، انجیر، زنجبیل، شیرین بیان و چای نیز کمک کننده هستند.
چاى زعفران از تجمع کلسترول در رگ ها جلوگیرى مى کند و به این ترتیب از بیمارى هاى قلبى جلوگیرى مى کند. زعفران حاوى موادى است که به آن کروستین مى گویند که فشار خون را پایین مى آورد به این ترتیب از بیمارى هاى قلبى جلوگیرى مى نماید.
تیرگی زیر چشم : از ظهر گذشته و تنها پس از یک چرت کوتاه برای کار آماده می شوید. آیا تا به حال نوشیدن یک فنجان چای داغ را فراموش کردهاید؟ از این به بعد گذاشتن چای کیسهای نیمهگرم در زیر چشمانتان را هم فراموش نکنید، چرا که چای با داشتن مقادیر زیادی تانن تاثیر خوبی بر کاهش ورم و بازشدن رنگ صورت شما دارد.
اگر مبتلا به سوء هاضمه هستید از مصرف کافئین که در قهوه، چای و نوشابه های گازدار وجود دارد کمتر استفاده نمایید.
«کسانی که دچار ترش کردن معده هستند، باید از خوردن غذای پرچرب پرهیز کنند. چربیها دیرتر از مواد کربوهیدراتدار و قندی از معده تخلیه میشوند و به همین دلیل، احتمال بازگشت محتویات معده به مری را بیشتر میکنند. غذاهایی هم هستند که انتهای تحتانی مری را شل میکنند و باید از مصرفشان خودداری کرد؛ مثل شکلات، نوشابههای کافئیندار، چای، قهوه، پیاز، سیر و نعناع.»