آموزش و طرز تهیه درست کردن جوانه ماش در منزل
درست کردن جوانه ماش ،طرز درست کردن جوانه ماش،طریقه درست کردن جوانه ماش،نحوه درست کردن جوانه ماش،روش درست کردن جوانه ها،طرز درست کردن جوانه ها
در این مطلب از سایت جسارت به درست کردن جوانه ماش می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
درست کردن جوانه ماش
جوانه های غلات و دانه ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. دانه هایی که بیش از همه برای تهیه جوانه مناسب هستند، عبارتند از: ماش، عدس، گندم، جو، شنبلیله، تخمه کدو، کنجد، آفتاب گردان و سویا.گفته شده است در جوانه عدس و ماش دو ماده وجود دارد که وقتی وارد بدن می شوند،سلول های سرطانی را به تدریج از بین می برند. جوانه سویا از لحاظ ارزش غذایی با گوشت رقابت می کند و ضررهای گوشت را نیز ندارد، همچنین از لحاظ وجود ویتامین C، رقیب گوجه فرنگی است.جوانه دارای اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب، قند طبیعی و مقدار زیادی املاح معدنی است و اگر چند نوع آن با هم خورده شوند می توان گفت که همه مواد ضروری بدن را به آن رسانده ایم.
روش درست کردن جوانه ماش
برای تهیه جوانه چیزهایی که لازم دارید یک شیشه خالی، کمی آب و کمی دانه است.
البته می توانید جوانه ها را درست مانند سبزه عید نوروز تهیه کنید و
پس از دیده شدن جوانه های کوچک سبز ، آن را مصرف کنید.
وقتی دانه را در آب خیس می کنید، آنزیم های موجود در آن که تا آن زمان به صورت غیرفعال در دانه وجود داشتند،
فعال می شوند و نشاسته موجود در دانه تبدیل به قند می شود.
پروتئین تبدیل به اسیدهای آمینه می شود و چربی اشباع مبدل به اسید چرب می شود.
این فعالیت آنزیمی در جوانه، باعث تحریک فعالیت های آنزیمی در بدن انسان و سلامت و نشاط می گردد.
بیشتر بخوانید :
خواص زرشک سیاه
سیاه دانه برای مو
سرکه سیب و عسل
میخک و بارداری
آسان ترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از: یونجه، ماش، عدس، شنبلیله، تربچه، نخود و گندم و
پس از آن ها تخمه آفتاب گردان، کدو، کنجد، بزرک، نعنا و سپس انواع لوبیاها مانند سویا ، جو، ذرت و ارزن.
طرز تهیه جوانه ماش
ماش یکی از انواع حبوبات بسیار مفید و متاسفانه در حال فراموشی است.
ماش خاص ایران و خاور میانه است و در دیگر مناطق دنیا مصرف آن رواج زیادی ندارد.
امیدواریم با خواندن این مطلب نسبت به مصرف آن چه در غذا بصورت پلو و
آش و چه به صورت جوانه ماش رغبت بیشتری از خود نشان دهید.
ماش بسیار پر خاصیت و به دلیل داشتن کالری پایین غیر چاق کننده است.
بنابراین سعی کنید در دوران رژیم لاغری لااقل هفته ای یکبار از ماش استفاده کنید.
ماش به علت دارا بودن ویتامین های A و D نیازهای بدن ما را تأمین کرده و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.
ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است.
ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.
اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده آن را مصرف کنید.
جوانه ماش حاوی فیتوکمیکال های استروژن مانندی درون خود موسوم به ایزوفلاوون ها است که مصارف درمانی بسیاری دارند.جوانه ماش سرشار از مواد مغذی بوده و انرژی زای واقعی است.
آموزش درست کردن جوانه ماش
ماشها را ابتدا خوب بشویید،سپس آنها را درون آب خیس کرده و به مدت ۱۲ ساعت در جای تاریک و خنک قرار دهید.
سپس آنها را مجددا بشویید و به مدت ۱۲ ساعت دیگر در جای تاریک و خنک قرار دهید.
جوانههای ماش پس از ۱۲ ساعت دوم آماده میشوند.
دانههای ماش معمولا طی ۲۴ ساعت جوانه میزنند و اگر میخواهید
حداکثر استفاده را از آنها ببرید بهتر است آنها را به صورت خام مصرف کنید.
جوانه ماش سرشار از مواد مغذی بوده و انرژیزای واقعی است.
جوانه ماش ترد و خوشمزه بوده و طعم آن کمی شیرین است و هضم آن نسبت به ماش پخته شده راحتتر صورت میگیرد.
چینیها و هندیها از این جوانه در بسیاری از موارد آشپزی و نیز موارد درمانی استفاده میکنند.
به عنوان نمونه برای مصارف درمانی در سمزدایی بدن و خاصیت ادرارآور بودن آن استفاده میکنند.
درست کردن جوانه ماش
بیشتر بخوانید :